Text Size

Campulung

campulung muscel - complexul feudal negru-voda

Situat în partea de nord-est a judetului Argeș, în depresiunea Câmpulug, pe cursul râului Târgu, afluent al Oltului, Campulungul  se află la o distanță de 157km față de București și 81km față de Pitești.

Coordonatele geografice sunt: 45°16′ latitudine nordică şi 25°3′ longitudine estică.
IstoriePrima atestare documentară datează din secolul al XIII-lea, de aceea este considerat cel mai vechi oraş din Muntenia. În 1300 este menţionat ca şi oraş, iar 30 ani mai târziu, primul domn al Ţării Româneşti îşi stabileşte reşedinţa. Istoria acestui oraş a avut însă şi întâmplări nefaste, fiind în mai multe rânduri prădată de turci şi de imperiul habsburgic. În 1737 oraşul a fost în mare parte distrus din cauza unui incediu, dar ulterior este reconstruit.
Date administrative PopulaÅ£ie: 38.209 locuitori.Localitati componente: Valea RomâneÅŸtilor. Câmpulung este format din opt cartiere, ÅŸi anume: Centru, ViÅŸoi, Valea RomâneÅŸtilor, Schei, Grui, MărcuÅŸ, Flămânda, Rotunda si Tabaci. Drumul prin care se poate ajunge în oraÅŸ este DN73.
ReliefSe caracterizează prin forme variate de relief şi grad ridicat de fragmentare. Treptele de relief existente sunt: munţii, dealurile şi podişurile piemontane. Munţii reprezentativi sunt: Iezer, Păpuşa, Leaota şi Piatra Craiului,iar din aceste masive muntoase se prelungesc culmi netede, precum: Plaiul lui Patru, Plaiul Iezerului Mare, Plaiul Vacarea şi culmea prelungă Danciu-Portăreasa - Zănoaga.
Obiective turisticePrimăria Municipiului CâmpulungMuzeul de arta populară ÅŸi etnografie musceleanăCasa de Cultură “Tudor Muşătescu”Mausoleul Eroilor de la MateiasMonumentul EroilorCasa în care s-a născut scriitorul ÅŸi matematicianul Ion Barbu Casa memorială “George Topârceanu” Biserica Sfântul GheorgheBiserica DomneascăBiserica Sfântul Nicolae.

Avem 9 vizitatori online

Muscelul

campulung muscel

Bucatarie

campulung muscel

Panorama

campulung muscel